Ako Vypočítať Fixné Náklady

Obsah:

Ako Vypočítať Fixné Náklady
Ako Vypočítať Fixné Náklady

Video: Ako Vypočítať Fixné Náklady

Video: Ako Vypočítať Fixné Náklady
Video: [SUM Функция] Учит, как использовать основные функции по бытовым расходам 2024, Apríl
Anonim

Pri výrobe existujú náklady, ktoré zostávajú rovnaké pri zisku stoviek a desiatok tisíc dolárov. Nezávisia od množstva uvoľnených produktov. Nazývajú sa fixné náklady. Ako vypočítate fixné náklady?

Ako vypočítať fixné náklady
Ako vypočítať fixné náklady

Inštrukcie

Krok 1

Definujte vzorec na výpočet fixných nákladov. Vypočítava fixné náklady všetkých organizácií. Vzorec sa bude rovnať pomeru všetkých fixných nákladov k celkovým nákladom na predané práce a služby vynásobenému základným príjmom z predaja prác a služieb.

Krok 2

Vypočítajte všetky fixné náklady. Patria sem: náklady na reklamu, interné aj externé; administratívne a manažérske výdavky, t.j. platy vrcholových manažérov, údržba služobných vozidiel, údržba účtovných oddelení, marketing atď., náklady na odpisy dlhodobého majetku, náklady na používanie rôznych databáz informácií, napríklad poštových alebo účtovníckych.

Krok 3

V dlhodobom majetku vypočítajte odpočty odpisov dlhodobého majetku, ako sú pozemky, kapitálové výdavky na zveľaďovanie pozemkov, budov, stavieb, prevodových zariadení, strojov a zariadení atď. Nezabudnite na knižničné fondy, prírodné zdroje, výpožičné predmety, ako aj kapitálové investície do objektov, ktoré neboli uvedené do prevádzky.

Krok 4

Vypočítajte celkové náklady na predané práce a služby. Bude to zahŕňať výnosy z hlavného predaja alebo z poskytovaných služieb, ako je kaderníctvo, a z vykonaných prác napríklad od stavebných spoločností.

Krok 5

Vypočítajte základný príjem z predaja prác a služieb. Základný príjem je fiktívna návratnosť za mesiac v hodnotovom vyjadrení na jednotku fyzického ukazovateľa. Upozorňujeme, že služby spojené s „domácnosťou“majú jediný fyzický indikátor, zatiaľ čo služby „zahraničného“charakteru, napríklad prenájom bytu a preprava cestujúcich, majú svoje vlastné fyzické indikátory.

Krok 6

Pripojte tieto údaje k vzorcu a získate fixné náklady.

Odporúča: