Ako Písať Veľké Písmená Do Programu

Obsah:

Ako Písať Veľké Písmená Do Programu
Ako Písať Veľké Písmená Do Programu

Video: Ako Písať Veľké Písmená Do Programu

Video: Ako Písať Veľké Písmená Do Programu
Video: Excel - Funkcie - Ako spraviť všetky písmena veľké? Funkcia UPPER 2024, Apríl
Anonim

V súčasnosti takmer všetky organizácie podľa povahy svojich činností používajú rôzny softvér. Môže byť použitý na personálne a účtovnícke účely, automatizáciu výroby a obchodu alebo na reguláciu riadiacich činností. Napriek rozšírenej distribúcii programov čelí veľa podnikov mnohým problémom v poradí ich kapitalizácie v účtovnom oddelení.

Ako písať veľké písmená do programu
Ako písať veľké písmená do programu

Inštrukcie

Krok 1

Zistite, aké práva spoločnosť získala za zakúpený softvér. Závisí to od toho, ako sa ich nákup a použitie prejaví na účtovnom oddelení. Rozlišujte medzi výlučnými a nevýhradnými právami. Výhradné práva znamenajú, že spoločnosť má právo použiť a distribuovať výsledný program. Ak je softvér zakúpený na základe kúpno-predajnej zmluvy, vznikajú mu nevýhradné práva.

Krok 2

Kúpte si program, pre ktorý nevznikajú výhradné práva v súlade s odsekmi. 26 odsek 2 článku 149 daňového zákonníka Ruskej federácie. Odrazte platbu za právo na používanie softvéru otvorením debetu na účte 60 „Zúčtovanie s dodávateľmi“a kreditu na účte 51 „Bežné účty“. Úhradu platby vykonajte do nákladov budúcich období, ktoré bude potrebné odpísať počas platnosti licenčnej zmluvy.

Krok 3

Pre toto zaúčtovanie programu otvorte debet na účte „Náklady budúcich období“so súvzťažnosťou s účtom 60. Tieto náklady potom odpíšte rovnakým dielom na ťarchu účtu 26 „Všeobecné obchodné náklady“alebo 44 „Náklady na predaj“s referenciou v prospech účtu 97.

Krok 4

Softvér klasifikujte ako nehmotný, ak po jeho kúpe získa spoločnosť výhradné práva a je v súlade s požiadavkami RAS 14/2007.

Krok 5

Využite program s cenou nižšou ako 20 tisíc rubľov ako súčasť nákladov naraz. Náklady sa odpisujú otvorením debetu na účte 08 „Investície do dlhodobého majetku“a kreditu na účte 60. Ak si kúpite viac softvéru a každý z nich stojí menej ako 20 tisíc rubľov, zvážte ich osobitne, aby ste mohli jednorazový odpis.

Krok 6

Za nehmotný majetok považujte softvér v hodnote viac ako 20 000 RUB. Odpíšte náklady na ťarchu účtu 04 „Nehmotný majetok“korešpondenciou s účtom 08. Mesačný odpis programu zaúčtujte na účet 05 „Odpisy nehmotného majetku“.

Odporúča: