Ako Obnoviť Dodaciu Zmluvu

Obsah:

Ako Obnoviť Dodaciu Zmluvu
Ako Obnoviť Dodaciu Zmluvu

Video: Ako Obnoviť Dodaciu Zmluvu

Video: Ako Obnoviť Dodaciu Zmluvu
Video: Ako zmerať neformálny vplyv zamestnancov prostredníctvom sieťovej analýzy? (Andrej Winter) 2024, Apríl
Anonim

Pri spolupráci s dodávateľmi a nákupcami sú manažéri nútení uzatvárať zmluvy o dodávkach. Po prvé, daňová legislatíva zaväzuje organizácie k uzatváraniu právnych dokumentov, a po druhé, vypracovaním dohody stanovíte všetky podmienky, práva a povinnosti. Dokument je vypracovaný na určité obdobie, ale je možné ho predĺžiť.

Ako obnoviť dodaciu zmluvu
Ako obnoviť dodaciu zmluvu

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr si pozorne prečítajte predtým uzatvorenú dohodu o dodávke. Ak obsahuje podmienku automatického obnovenia, nemusíte nič vypracúvať, pretože tento výraz znamená automatické obnovenie súčasnej zmluvy. Táto podmienka nadobúda platnosť, ak organizácie do jedného mesiaca neoznámili ukončenie platnosti právneho dokumentu.

Krok 2

V záujme ochrany svojej organizácie urobte vyhlásenie, že zmluva je obnovená v súlade s príslušnou klauzulou (uveďte tú, ktorá naznačuje stav obnovenia). Tento dokument musí byť označený so súhlasom dodávateľa (kupujúceho). Vyhlásenie Podkolite k hlavnej zmluve o dodávke.

Krok 3

Ak neexistuje doložka o automatickom obnovení, uzatvorte dodatočnú dohodu k dohode o dodávke. Tu uveďte číslo právneho dokumentu, dátum zostavenia. Prvý odsek môže byť totožný so začiatkom zmluvy, stačí vložiť vetu „Uzavreli sme dodatočnú dohodu k zmluve o dodávke …“.

Krok 4

V dodatočnej dohode uveďte nové obdobie platnosti zmluvy a napíšte, že všetky podmienky, s výnimkou obdobia, v ktorom je doba uvedená, sú rovnaké. Vypracujte duplikát dokumentu, jeden z nich odovzdajte svojej protistrane a druhý majte pri sebe. Nezabudnite podpísať a pripevniť modrú pečať organizácie. Šiť dodatočnú dohodu k hlavnej zmluve o dodávke.

Krok 5

Pamätajte, že dodávateľskú zmluvu môžete predĺžiť o ďalšiu dohodu na dobu neurčitú. Ak je v ňom prípona, je možné ju predĺžiť niekoľkokrát o obdobie uvedené v dokumente. Aby ste predišli problémom s daňovým úradom po jednom obnovení, vyhotovte nový právny dokument.

Odporúča: