Ako Platiť Poistné Na Dôchodkové Poistenie

Obsah:

Ako Platiť Poistné Na Dôchodkové Poistenie
Ako Platiť Poistné Na Dôchodkové Poistenie

Video: Ako Platiť Poistné Na Dôchodkové Poistenie

Video: Ako Platiť Poistné Na Dôchodkové Poistenie
Video: KORONAVÍRUS: Kedy máte nárok na ošetrovné a ako oň požiadať? 2024, Apríl
Anonim

Od 1. januára 2011 platia podniky príspevky na dôchodkové poistenie novými sadzbami, ktoré sú určené novelami federálneho zákona č. 212-FZ z 24. júla 2009 a federálneho zákona č. 272-FZ prijatým 16. októbra 2010. Tak bola vykonaná indexácia základne pre výpočet poistného do dôchodkového fondu a maximálny ročný príjem jednotlivca sa zvýšil na 463 tisíc rubľov. Nové tarify a pravidlá viedli k mnohým chybám účtovníkov.

Ako platiť poistné na dôchodkové poistenie
Ako platiť poistné na dôchodkové poistenie

Je to nevyhnutné

  • - podávanie správ vo forme 4-FSS;
  • - kalkulačka.

Inštrukcie

Krok 1

Vypočítajte si poistné na dôchodkové poistenie. V roku 2011 bola celková poistná sadzba 34%. Zároveň sa 26% má odvádzať do dôchodkového fondu Ruskej federácie, 2,9% - do fondu sociálneho poistenia Ruskej federácie sa 3, 1% a 2% platia do federálneho a územného povinného zdravotného poistenia fond. Poistné sa počíta mesačne.

Krok 2

Predkladajte hlásenia na oddelení Fondu sociálneho poistenia a dôchodkového fondu Ruskej federácie v súlade s formulárom 4-FSS najneskôr do 15. dňa nasledujúceho mesiaca po uplynutí zdaňovacieho obdobia. Ak je posledný deň volebného obdobia sviatok alebo deň pracovného pokoja, potom sa správy môžu predkladať do nasledujúceho nasledujúceho pracovného dňa.

Krok 3

Odošlite spolu s údajmi o hlásení každého poistenca zamestnaného v spoločnosti. Tento proces je ustanovený federálnym zákonom č. 27-FZ z 1. apríla 1996. Podniky s viac ako 50 zamestnancami k 1. januáru 2011 môžu a mali by podávať správy elektronicky. K tomu je potrebné vydať elektronický digitálny podpis v pobočke Penzijného fondu alebo prostredníctvom oficiálnej webovej stránky

Krok 4

Zaplaťte poistné na dôchodkové poistenie najneskôr do 15. dňa nasledujúceho mesiaca po uplynutí mesiaca, v ktorom bola vykonaná povinná mesačná platba. Poistné musí byť zaplatené za každý druh poistenia v samostatných zúčtovacích dokumentoch s uvedením zodpovedajúcich kódov rozpočtovej klasifikácie a účtov Federálnej pokladnice. Ak platiteľ príspevkov na dôchodkové poistenie nemá bankový účet, platbu môže uskutočniť prostredníctvom pokladne miestnej správy alebo prostredníctvom organizácie federálnych poštových služieb.

Krok 5

Ak dôjde k chybe vo výpočte poistného, pripravte a predložte dôchodkovému fondu aktualizované správy. Ak došlo k nedoplatku, je potrebné nedoplatok zaplatiť čo najskôr a zaplatiť penále vypočítané za tento čas. Ak spoločnosť preplatila, potom podajte žiadosť do dôchodkového fondu o vrátenie alebo vyrovnajte rozdiel medzi budúcimi platbami.

Odporúča: