Ako Vypočítať Prirážku K Produktu

Obsah:

Ako Vypočítať Prirážku K Produktu
Ako Vypočítať Prirážku K Produktu

Video: Ako Vypočítať Prirážku K Produktu

Video: Ako Vypočítať Prirážku K Produktu
Video: Красивая летняя женская кофточка с очень интересным дизайном рукава! Вяжем спицами. Часть 1. 2024, Apríl
Anonim

Nie je žiadnym tajomstvom, že cena tovaru v maloobchode sa líši od veľkoobchodnej. Veľkoobchodné a maloobchodné ceny sa zasa líšia od kúpnej ceny atď., A to až do ceny tovaru. V tejto súvislosti vyvstáva jednoduchá ľudská otázka: aká je výška marže? Ako vypočítať prirážku k produktu?

Ako vypočítať prirážku k produktu
Ako vypočítať prirážku k produktu

Inštrukcie

Krok 1

Toto všetko je samozrejme možné vypočítať, ale s mnohými výhradami. Najskôr musíte vedieť, že obchodná marža sa mení v závislosti od odvetvia podnikania, to znamená od typu predávaného tovaru. Napríklad pri alkoholických nápojoch sa neuplatňuje prémia nižšia ako 30%. Pokiaľ ide o potravinové výrobky, tu môžeme s istotou hovoriť o obchodnej marži 25% a pre veľkoobchodníkov - 10%.

Krok 2

Podľa štatistík bola v minulom roku prirážka k tovaru v obchodných reťazcoch od 16 do 30%.

Krok 3

Ak vezmeme do úvahy poskytnuté informácie, môžete použiť základné výpočty pomocou kalkulačky a odpočítať odhadovanú výšku úroku od kúpnej ceny. Dostanete teda kúpnu cenu, ktorá sa blíži cene produktu. Majte na pamäti, že čím väčší je maloobchodný reťazec, tým nižšia je obchodná marža a naopak, čím menší je predajca, tým vyššia je marža.

Krok 4

Ideálnou možnosťou na výpočet obchodnej marže je metóda, keď je známa nákupná cena. Potom od kúpnej ceny odpočítate kúpnu cenu a získate sumu značenia v absolútnych číslach alebo iba v peniazoch. Ak chcete pochopiť percentuálny podiel ochrannej známky, vezmite nákupnú cenu a vydelte ju kúpnou cenou. Odčítajte jednu a vynásobte 100. Tentokrát získate výpočet marže v relatívnych číslach.

Krok 5

Teraz máte k dispozícii súbor nástrojov, pomocou ktorých je možné vykonať nezávislý výpočet obchodnej marže.

Odporúča: