Ako Vypočítať Anuitné Platby

Obsah:

Ako Vypočítať Anuitné Platby
Ako Vypočítať Anuitné Platby

Video: Ako Vypočítať Anuitné Platby

Video: Ako Vypočítať Anuitné Platby
Video: Ako nastaviť oznámenie pre platby kartou na internete v aplikácii Smart Banking 2024, Smieť
Anonim

Anuitné platby sú možno najpopulárnejším spôsobom splácania dlhu, ktorý je v modernej bankovej praxi akceptovaný. Používajú sa v úplne iných pôžičkových programoch: hotovostné pôžičky, pôžičky na autá, pôžičky malým a stredným podnikateľom. Výpočet anuitných platieb je dosť jednoduchý - musíte poznať matematický vzorec.

Ako vypočítať anuitné platby
Ako vypočítať anuitné platby

Inštrukcie

Krok 1

Na výpočet anuitných splátok musíte vedieť tri veci: - Počiatočná výška úveru;

- Úroková sadzba;

- Počet období akumulovaného úroku. Prvé dva ukazovatele sú zrejmé a nevyžadujú vysvetlenie. Je však potrebné vyriešiť počet období na výpočet úroku. Pri mesačnom splácaní pôžičky sa počet období akumulácie úrokov bude rovnať počtu mesiacov v období pôžičky. Preto pre ďalší výpočet vyjadrte výpožičnú dobu v mesiacoch.

Krok 2

Ak chcete vypočítať anuitné splátky pre konkrétny úver, ktorý sa chystáte vydať, potom všetky uvedené čísla nájdete vo vybranej banke. Vzorec a štruktúru anuitných platieb môžete pochopiť aj na príklade akýchkoľvek konvenčných čísel. Ak chcete vypočítať anuitné splátky, pripojte sumu, sadzbu a termín pôžičky k tomuto výrazu: P = SC? (i? (1 + i) ^ n) / ((1 + i) ^ n - 1), kde P je suma prijatej platby,

SK - výška pôžičky, i - úroková sadzba, n je počet období výpočtu úroku.

Krok 3

Keď si robíte vlastný výpočet, nezabudnite na dve veci. Najskôr by sa mala prepočítať aj ročná úroková sadzba na mesačnú a vyjadriť na desatinné miesta. Po druhé, platba vypočítaná opísaným spôsobom sa môže líšiť v priebehu niekoľkých rubľov od platby vypočítanej bankou. Je to tak kvôli skutočnosti, že pre väčšiu presnosť banka ročnú úrokovú sadzbu nedelí dvanástimi mesiacmi, ale počtom dní v bežnom roku.

Odporúča: