Ako Nalákať Návštevníkov

Obsah:

Ako Nalákať Návštevníkov
Ako Nalákať Návštevníkov

Video: Ako Nalákať Návštevníkov

Video: Ako Nalákať Návštevníkov
Video: Jak se váží gorila 2024, Apríl
Anonim

Rast ziskovosti podnikania priamo súvisí s rastom počtu spotrebiteľov určitého tovaru alebo služieb. Je to relevantné predovšetkým pre obchod. Ako prilákať návštevníkov do vášho obchodu, ak je v blízkosti konkurencia? Pomôže to kreatívnemu prístupu k vytváraniu reklamných správ adresovaných vašim potenciálnym kupujúcim.

Ako nalákať návštevníkov
Ako nalákať návštevníkov

Inštrukcie

Krok 1

Zbavte sa bežných fráz v reklamách: „Je veľa možností na výber“alebo „Máme nízke ceny.“Napíš konkrétne: „V lete ponúkame 20 druhov sarafánov a 15 modelov klobúkov“a „Cena od 100 rubľov.“

Krok 2

Ak máte vo svojej produktovej rade skutočne „najväčší výber“v porovnaní s konkurenciou, zdôraznite to. Keď zmeníte priority pre skupinu tovarov, musí sa zmeniť reklamná ponuka s prihliadnutím na skutočné zásoby.

Krok 3

Pri reklame na údaje o adrese vášho obchodného podniku buďte opatrní. Iba ulica a číslo domu nie sú informatívne. Fragment mapy je už dobrý. Je ešte lepšie ukázať referenčný bod známy každému ako východiskový bod: pamätník, klinika, park, sporiteľňa. Rozpoznateľný predmet, vzor uličky s bodkovanou šípkou, priblíži váš obchod k zákazníkovi.

Krok 4

Vizualizujte svoj objekt. Do inzerátu môžete umiestniť fotografiu fasády budovy, kde sa nachádza váš obchod, alebo jej vstupnej skupiny. Aj keď je vaša predajňa pozoruhodná, na chytľavé vývesné štíty nie sú peniaze, spomeňte si na nejaký nezabudnuteľný neobvyklý detail: netradične vymaľované dvere, efektnú výzdobu okien.

Krok 5

Častejšie si položte otázku: prečo by si mal návštevník zvoliť váš obchod? Pre jedného môže byť jednoducho bližšie k domovu, iný ocení lacnosť tovaru, ktorý potrebuje, tretí - čerstvosť produktu. V reklamách vám vždy pripomínajte svoje výhody.

Krok 6

Neznižujte svoju lištu výdavkov na reklamu a míňajte na ňu asi 15 percent zo svojich ziskov.

Krok 7

Je rozdávanie letákov v uliciach efektívne? Odozva môže byť malá: prídu k vám iba 3 ľudia zo sto, ale je to aj výsledok, pretože títo traja ľudia sa môžu stať pravidelnými zákazníkmi.

Krok 8

Jednoznačne najlepšou reklamou je ústretovosť predajcov a ich zdvorilosť v službe. "Ďakujem za Váš nákup. Príď znova!" - ak táto fráza bude pri pokladni vyslovená s benevolentnou intonáciou, posilní benevolentný prístup zákazníka k vášmu obchodu. Ak toto pozvanie znie formálne, zapamätané „v automatickom režime“, nebude mať z tohto „volania“zmysel.

Krok 9

Prezrite si bližšie obchody konkurencie. Čo majú lepšie? Možno je to pohodlnejšie ako vaše vystavenie tovaru (viac výrobkov vo verejnej doméne). Možno je osvetlenie premyslenejšie, čistota sa udržuje pravidelnejšie a obchod je vnímaný ako ľahší a „priedušnejší“. Akákoľvek pozitívna skúsenosť môže byť bezpečne prijatá.

Odporúča: