Ako Viesť Samostatné Záznamy V Roku

Obsah:

Ako Viesť Samostatné Záznamy V Roku
Ako Viesť Samostatné Záznamy V Roku

Video: Ako Viesť Samostatné Záznamy V Roku

Video: Ako Viesť Samostatné Záznamy V Roku
Video: Как это вообще работает? Разбираем совсем одноразовый мотор 1.0 Ecoboost от Ford 2024, Apríl
Anonim

Ak organizácia kombinuje zjednodušený daňový systém a daňový systém vo forme UTII, je potrebné viesť samostatné záznamy o obchodných transakciách. Pri samostatnom účtovníctve je potrebné určiť príjmy a výdavky, ktoré sa týkajú rôznych druhov činností, a správne oddeliť všeobecné ukazovatele.

Ako viesť samostatné záznamy
Ako viesť samostatné záznamy

Inštrukcie

Krok 1

Vyberte samostatnú účtovnú metodiku. Ľahký spôsob jeho údržby je otvorenie ďalších podúčtov k účtovným účtom. Ďalšou možnosťou môže byť zaznamenanie príjmov a výdavkov na rôzne typy činností do samostatných tabuliek a odkazov. Môžu byť použité obidve metódy súčasne.

Krok 2

Zvolenú metodiku formulujte v účtovných zásadách organizácie alebo v iných miestnych predpisoch schválených vedúcim. V procese vedenia záznamov o príjmoch z predaja tovaru, prác alebo služieb z rôznych druhov činností odrážajte ich príjem a rozdeľujte ich na príslušné podúčty.

Krok 3

Zvážte príjmy z prijatých úrokov z vkladov a pôžičiek poskytnutých na podúčtoch týkajúcich sa „zjednodušeného systému“(list Ministerstva financií zo dňa 19.02.2009 č. 03-11-06 / 3/36 a zo dňa 24.03.2009 č. 3.11.06 (3/74). Sem zahrňte aj príjem z predaja dlhodobého majetku (list Ministerstva financií z 10. decembra 2010 č. 03-11-11 / 319).

Krok 4

Evidujte príjmy z „imputácie“na základe časového rozlíšenia od začiatku roka na hotovostnom základe - to znamená po prijatí platby za predaný tovar, práce alebo služby.

Krok 5

Ak je možné jasne určiť, s ktorým daňovým režimom zodpovedajú, náklady v plnej miere odošlite na príslušné podúčty. Ak sa uplatňujú na oba typy režimov súčasne, rozdeľte ich v pomere k príjmom takto:

Krok 6

Stanovte príjem zo „zjednodušených“činností v súlade s článkami 249, 250 a 251 daňového poriadku Ruskej federácie. Vypočítajte príjem z „imputácie“výpočtom rozdielu medzi celkovou výškou príjmu a príjmami zo „zjednodušenej platby“.

Krok 7

V takom prípade vylúčte všetky nezaplatené príjmy z „imputovaného“príjmu, pretože sa účtujú na hotovostnom základe. Do celkovej sumy zahrňte zálohy skutočne prijaté pri imputácii.

Krok 8

Nájdite pomer pre každý druh príjmu v prijatej výške. Celkové náklady rozdeľte medzi jednotlivé režimy v pomere k vypočítaným koeficientom.

Odporúča: