Ako Vypočítať Mesačné Splátky úveru

Obsah:

Ako Vypočítať Mesačné Splátky úveru
Ako Vypočítať Mesačné Splátky úveru

Video: Ako Vypočítať Mesačné Splátky úveru

Video: Ako Vypočítať Mesačné Splátky úveru
Video: Ako Splatiť Hypotéku Skôr. Jednoduchý Systém s Vysokou Úspešnosťou 2024, Apríl
Anonim

Pri žiadosti o pôžičku musíte starostlivo analyzovať podmienky dlhovej povinnosti. Mali by ste predovšetkým venovať pozornosť tomu, či máte schopnosť splácať mesačné sumy na splácanie úveru, ktorý ste si vzali. Tieto platby sa určujú podľa výšky úveru, doby splatnosti, úrokových sadzieb a tiež spôsobu platby akceptovaného bankou.

Ako vypočítať mesačné splátky úveru
Ako vypočítať mesačné splátky úveru

Inštrukcie

Krok 1

Zhromaždite úplné fakturačné údaje. Na výpočet mesačných splátok potrebujete výšku úveru (K), ročnú úrokovú sadzbu (P), splatnosť (C) a platobnú schému. Posledný parameter určuje politika banky pre daný úverový program. Platby môžu byť anuitné alebo diferencované. V prvom prípade bude výška mesačných platieb rovnaká, v druhom bude klesať.

Krok 2

Vypočítajte mesačné diferencované splátky pôžičky. Táto metóda výpočtu je dosť jednoduchá. Najskôr je potrebné vydeliť sumu pôžičky podľa splatnosti.

Krok 3

Vďaka tomu získate telo pôžičky, ktoré sa bude splácať každý mesiac. Potom určite mesačný úrok, ktorý sa rovná dlhu mínus zaplatený orgán vynásobený úrokovou mierou vydelenou 12 mesiacmi. Pridajte úrok na telo a získajte celkové mesačné platby.

Krok 4

Určite mesačné splátky anuity za pôžičku (A). Výpočtový vzorec je pomerne zložitý a môže sa líšiť v rôznych bankách, preto si vopred overte, ako sa táto hodnota počíta. Spravidla sa používa nasledujúci vzorec: A = K × (N × (1 + i) ^ C) / ((1 + P) ^ C - 1). V takom prípade je dosť ťažké určiť výšku splátky úverového orgánu a úroky a v zásade tieto hodnoty určuje banka.

Krok 5

Na stanovenie svojich mesačných splátok pôžičky použite úverové kalkulačky. Túto službu nájdete na mnohých stránkach na internete, ale ak chcete získať čo najpresnejšie informácie, obráťte sa na kalkulačku zverejnenú na webových stránkach vašej banky. Postačí zadať údaje o pôžičke, zvoliť spôsob splácania a kliknúť na tlačidlo „Vytvoriť harmonogram“. Vo výsledku dostanete tabuľku, v ktorej budú naplánované nielen mesačné splátky, ale aj sumy za splácanie pôžičky a sumy súvisiace s úrokmi.

Odporúča: