Ako Znížiť Splátky úveru

Obsah:

Ako Znížiť Splátky úveru
Ako Znížiť Splátky úveru

Video: Ako Znížiť Splátky úveru

Video: Ako Znížiť Splátky úveru
Video: Ako si znížiť splátku úveru v čase krízy ? 2024, Apríl
Anonim

Problém zníženia splátok pôžičky môže byť relevantný tak pre tých, ktorí úver práve plánujú, ako aj pre tých, ktorí majú po ruke platný úver. Existuje niekoľko spôsobov, ako zmenšiť veľkosť splátok pôžičky.

Ako znížiť splátky úveru
Ako znížiť splátky úveru

Je to nevyhnutné

  • - úverové programy bánk;
  • - doklady potvrdzujúce príjem;
  • - dokumenty o záruke a záruke;
  • - žiadosť o refinancovanie alebo záruka.

Inštrukcie

Krok 1

Ak si práve plánujete vziať pôžičku, existuje niekoľko spôsobov, ako znížiť svoje mesačné splátky. Najlepšou možnosťou je zvoliť si najvýhodnejší pôžičkový program s nízkou úrokovou sadzbou. Tým sa zníži výška úrokov zaplatených z úveru, a teda aj splátok. Dlžníci môžu počítať s nižšou sadzbou, ak sú schopní dokumentovať svoje vlastné

príjemcov, ako aj tých, ktorí dostávajú pôžičku so zapojením ručiteľov alebo registrácie zabezpečenia. Takéto pôžičky sú spojené s relatívne nízkym rizikom nezaplatenia banke, preto poskytuje dlžníkom výhodnejšie ponuky. Poskytnutie úplného balíka dokumentov vám umožní získať späť niekoľko percent vo váš prospech. Upozorňujeme, že ak je vaším cieľom zníženie splátok, nepoužívajte expresné pôžičkové programy.

Krok 2

Zníženie preplatku za pôžičku je možné dosiahnuť pri podávaní žiadosti o cielenú pôžičku. V takom prípade peniaze nie sú odovzdané dlžníkovi, ale okamžite idú na účet dodávateľa tovaru. Úroky z nich sú vždy nižšie ako z účelovo viazaných spotrebných úverov.

Krok 3

Ďalšou možnosťou, ako znížiť splátky úveru, je vziať si úver na dlhšie obdobie. Takto sa znížia mesačné platby.

Ďalšou výhodou tejto možnosti bude, že inflačné procesy budú postupne znehodnocovať výšku platieb. Budete ale musieť ísť na zvýšenie výšky preplatku na pôžičke.

Krok 4

Ak chcete získať nižšie splátky úveru, vyhľadajte banky so schémami anuitných splátok. V takom prípade sa má pôžička splácať v rovnakých splátkach, ktoré budú obsahovať splátky úrokov a istiny. Diferencované platby sa samozrejme vyznačujú nižšími preplatkami, ale ich počiatočná veľkosť bude oveľa vyššia. Pokiaľ je to možné, mali by ste sa tiež pokúsiť vložiť na účet viac ako požadovanú sumu mesačných splátok. To ešte viac zníži veľkosť platieb.

Krok 5

Pre tých, ktorí už úver majú a majú záujem o zníženie splátok, banky vyvinuli špeciálny produkt. Volalo sa to refinancovanie. Prečo to banky potrebujú? Zlepšujú tak svoje úverové portfólio a lákajú dlžníkov v dobrej viere od konkurencie. Refinancovanie úveru vám umožňuje znížiť splátky v dôsledku zvýšenia podmienok alebo zníženia úrokových sadzieb. Môže byť vydaný v ktorejkoľvek banke, ktorá poskytuje túto službu.

Krok 6

Existuje tiež možnosť dočasného zníženia splátok, čo môže byť relevantné pre dlžníkov, ktorí pochybujú o svojej schopnosti pokračovať v splácaní úrokov. V takom prípade musíte so žiadosťou o reštrukturalizáciu kontaktovať svoju vlastnú veriteľskú banku. Väčšina bánk pojme dlžníkov s dobrou finančnou disciplínou, ktorých príjem sa z dobrých dôvodov znížil. Napríklad ak stratíte prácu, doplňte rodinu. Pri reštrukturalizácii môžu banky dokonca poskytnúť dočasné úverové prázdniny.

Odporúča: