Ako Premietnuť Daň Z Nehnuteľností Do účtovníctva

Obsah:

Ako Premietnuť Daň Z Nehnuteľností Do účtovníctva
Ako Premietnuť Daň Z Nehnuteľností Do účtovníctva

Video: Ako Premietnuť Daň Z Nehnuteľností Do účtovníctva

Video: Ako Premietnuť Daň Z Nehnuteľností Do účtovníctva
Video: Budeme platiť vyššie DANE? Ako funguje daň z NEHNUTEĽNOSTÍ? 2024, Apríl
Anonim

Daň z nehnuteľností je regionálna povinná platba, ktorú musia platiť všetci vlastníci nehnuteľností a pozemkov. Napriek všetkej „jednoduchosti“dane z nehnuteľností vyvoláva veľa otázok aj medzi špecialistami.

Ako premietnuť daň z nehnuteľností do účtovníctva
Ako premietnuť daň z nehnuteľností do účtovníctva

Inštrukcie

Krok 1

Prečítajte si tieto dokumenty: - článok 30 daňového zákonníka Ruskej federácie;

- PBU 6/01 „Účtovanie dlhodobého majetku“(výnos Ministerstva financií Ruskej federácie z 3.30.01 č. 26n so zmenami a doplneniami)

- Územné právo zakladajúceho subjektu Ruskej federácie „O dani z majetku organizácií“, na území ktorého sa daňovník nachádza, vo vzťahu k sadzbám dane z nehnuteľností a postupu pri jej platení;

- Vyhláška Ministerstva železníc Ruskej federácie „O schválení formulára daňového priznania k dani z majetku organizácií …“č. SAE -3-21 / 224 zo dňa 03.23.04

Krok 2

Určite, do ktorej skupiny výdavkov patrí daň z nehnuteľnosti vo vašom podnikaní. Odpovedzte na otázku - je oveľa logickejšie to pripísať: nákladom na výrobky / služby, všeobecnej výrobe, všeobecným obchodom alebo iným nákladom. Vychádzajúc zo zásady účelnosti, v objednávke „O účtovných zásadách“na začiatku účtovného obdobia odrážajte zásady priraďovania dane z majetku k určitému účtu, ktoré sa uplatňujú vo vašom podniku. Zároveň nezabúdajte, že pre priemyselné podniky je logickejšie priradiť majetkovú daň k účtom Dt 20, 23, 25, 26 alebo medzi tieto účty rozdeliť majetkovú daň. Pre obchodné podniky - na účtoch Dt 44, pre podniky poskytujúce služby a so zanedbateľným obratom - na Dt 91.

Krok 3

Priraďte všetky vyššie uvedené účty k kreditu 68 účtu „Výpočty daní a poplatkov“a zodpovedajúceho podúčtu.

Krok 4

Daň z nehnuteľností vypočítate uplatnením sadzby dane na základ dane. Základom dane je priemerná ročná hodnota majetku.

Krok 5

Zvážte rozdiel medzi preddavkami a daňou z nehnuteľností nahromadenou za účtovné obdobie. Výška preddavkov sa premieta na ťarchu účtu 68.

Krok 6

Vyplňte a odošlite vyhlásenie, doplatte zvyšok dane z nehnuteľnosti. Zadajte platobné podrobnosti do príslušných účtovných účtov. Je potrebné poznamenať, že v súlade s článkom 379 daňového poriadku Ruskej federácie je zdaňovacím obdobím pre daň z nehnuteľností rok. Vykazované obdobia: prvý štvrťrok, polrok, deväť mesiacov a rok.

Odporúča: