Ako Získať Materský Kapitál Do Svojich Rúk V Roku

Obsah:

Ako Získať Materský Kapitál Do Svojich Rúk V Roku
Ako Získať Materský Kapitál Do Svojich Rúk V Roku

Video: Ako Získať Materský Kapitál Do Svojich Rúk V Roku

Video: Ako Získať Materský Kapitál Do Svojich Rúk V Roku
Video: Slovenské ľudové básničky a riekanky pre deti – 1.časť 2024, Marec
Anonim

Vláda Ruskej federácie urobila zmeny a doplnenia vyhlášky o materskom kapitále. Teraz je tu príležitosť vyplatiť prostriedky z materského kapitálu a nasmerovať ich na stavbu alebo rekonštrukciu samostatného bytového domu vyrobeného metódou pre domácnosť (vlastnou cestou).

Ako získať materský kapitál do svojich rúk
Ako získať materský kapitál do svojich rúk

Inštrukcie

Krok 1

Majiteľ materského kapitálu je prevedený na vkladnú knižku alebo kartu. Keď ste vo svojich rukách dostali prostriedky v materstve, môžete ich podľa vlastného uváženia použiť na stavbu alebo rekonštrukciu.

Krok 2

Túto príležitosť môžu využiť rodiny, kde druhé alebo nasledujúce dieťa, s narodením ktorého je vydané osvedčenie o poberaní materského kapitálu, má tri roky.

Krok 3

Ak chcete získať finančné prostriedky, obráťte sa na územný dôchodkový fond v mieste bydliska, ktorý má po ruke tieto doklady: - štátne osvedčenie o materstve; - pas (ak sa doklady o stavbe, pozemku alebo dome vydávajú manželovi / manželke majiteľa) potvrdenie, potom musíte predložiť jeho pas a osvedčenie o sobáši); - doklad potvrdzujúci vlastníctvo alebo prenájom pozemku k individuálnej bytovej výstavbe; - stavebné povolenie; - osvedčenie o štátnej registrácii vlastníctva bývania (pri použití materského kapitálu prostriedky na rekonštrukciu); - notársky overený písomný záväzok manžela (manželov), že do 6 mesiacov od získania katastrálneho pasu na bývanie ho zaregistrujú v spoločnom spoluvlastníctve rodiny vrátane prvého, druhého, tretieho a nasledujúceho deti so stanovením veľkosti akcií dohodou, - dokument potvrdzujúci otvorenie bankového účtu v s uvedením podrobností

Krok 4

Finančné prostriedky môžete získať iba rozdelením celej výšky materského kapitálu na dve časti. Prvá vydaná suma bude až 50 percent materského kapitálu.

Krok 5

Zvyšnú sumu je možné spracovať šesť mesiacov po počiatočnom prevode finančných prostriedkov. K tomu je potrebné predložiť dôchodkovému fondu dokument (osvedčenie o dokončení), ktorý potvrdzuje hlavné práce na výstavbe bývania alebo jeho rekonštrukcii.

Odporúča: