Ako Zvýšiť Cenu Produktu

Obsah:

Ako Zvýšiť Cenu Produktu
Ako Zvýšiť Cenu Produktu

Video: Ako Zvýšiť Cenu Produktu

Video: Ako Zvýšiť Cenu Produktu
Video: DESATERO ÚSPĚŠNÉHO PRODEJE - ZeptejSeFilipa (53. díl) 2024, Apríl
Anonim

Najvyššou prioritou každého podnikateľa je zvýšenie ziskovosti jeho podnikania. Existuje mnoho spôsobov, ako dosiahnuť tento cieľ, a jedným z nich je zvýšenie ceny produktu alebo služby. Musíte to však urobiť múdro a podľa niektorých pravidiel.

Ako zvýšiť cenu produktu
Ako zvýšiť cenu produktu

Inštrukcie

Krok 1

Stačí zvýšiť cenu produktu, nemusíte v ponuke robiť žiadne výrazné zmeny. Samozrejme, ak nemáte v úmysle výrazne zvýšiť cenu, v takom prípade budete musieť tieto kroky odôvodniť a poskytnúť novú komerčnú ponuku s novou cenou.

Krok 2

Profitujte ešte viac z vyšších cien produktu alebo služby. Môžete zarobiť slušné peniaze ešte predtým, ako sa cena zmení smerom nahor. Za týmto účelom vopred oznámte zvýšenie ceny. Zviažte to na konkrétny dátum. A čím skôr to príde, tým lepšie. Oznámte cieľovému publiku, že z tohto čísla sa zvýši cena produktu. Nezabudnite spomenúť, že ak chce kupujúci získať produkt za starú cenu, mal by nákup uskutočniť rýchlejšie. Pridajte frázu: „množstvo tovaru je obmedzené“. To má vplyv na psychológiu kupujúceho.

Krok 3

Určte, o koľko percent zvýšite indikátor ceny. Najskôr to vyskúšajte. Najskôr zdvihnite indikátor o 10 alebo 20%. Zistite, ako sa mení dopyt. Je možné, že dôjde k poklesu počtu predajov. Ale ak počet predajov pri raste ceny veľmi neklesne, potom sa zisk v absolútnom vyjadrení stále zvýši.

Krok 4

Uistite sa, že po zvýšení ceny produktu alebo služby sa váš produkt stane pre kupujúceho atraktívnejším. Pridajte špeciálne akcie alebo určitý počet bonusov. Môžete zaviesť popredajný servis alebo ponúknuť predĺženú záruku na produkt. Váš produkt sa tak stane oveľa atraktívnejším, aj keď cena zaň stúpa.

Krok 5

Červená cena kupujúceho vždy priťahuje. Produkt umiestnite na najnápadnejšie miesto, aj keď zvýšite cenu, ale bude na červenom pozadí, čo kupujúceho vytvorí dojem ziskovej ponuky. Dopyt bude určite stúpať.

Odporúča: