Ako Vypočítať Náklady Na Projektové Práce

Obsah:

Ako Vypočítať Náklady Na Projektové Práce
Ako Vypočítať Náklady Na Projektové Práce

Video: Ako Vypočítať Náklady Na Projektové Práce

Video: Ako Vypočítať Náklady Na Projektové Práce
Video: Projektový manažment pre Facility Management 2024, Apríl
Anonim

Developer je často nútený vypočítať si náklady na projekt sám. Zároveň musí brať do úvahy veľa faktorov, ktoré sa môžu líšiť v závislosti od konkrétnej situácie, ako aj v procese stavebných prác.

Ako vypočítať náklady na projektové práce
Ako vypočítať náklady na projektové práce

Je to nevyhnutné

  • - počítač;
  • - architekt;
  • - subdodávateľ.

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete vypočítať náklady na projektové práce, kontaktujte špecialistov z najbližšieho stavebného úradu. Ak si chcete náklady na projekt vypočítať sami, môžete použiť odkaz https://www.pr-soft.ru/e-lib/Data1/56/56189/index.htm. Toto je cenový sprievodca budovami

Krok 2

Vypočítajte náklady na architektonickú a stavebnú časť - bude to zhruba osemdesiat percent celkových nákladov na projekt. Ak chcete zistiť, koľko budú stáť služby architekta, zistite, koľko rokov pracuje v tejto oblasti: čím má architekt bohatšie skúsenosti, tým je jeho práca cennejšia.

Krok 3

Majte tiež na pamäti, že čím je projekt zložitejší a čím väčší je objem projektovej dokumentácie, tým vyššia je cena projektu. Skontrolujte, či architekt pracuje z domu alebo z praxe v dizajnérskom ústave: v druhom prípade bude cena vyššia. Čím vyššia je prestíž dizajnérskej firmy, tým vyššia je cena jej služieb.

Krok 4

Vypočítajte sumu, ktorá bude potrebná na stavebné a inštalačné práce: náklady na vývoj súvisiacich častí (elektrický, ventilačný, kanalizačný systém, vodovod, kúrenie) budú predstavovať asi 5 - 10 percent z tejto sumy.

Krok 5

Nájdite skúseného subdodávateľa: pomocou pracovných výkresov môže samostatne vykonať všetky výpočty a pripraviť podklady pre schematické usporiadanie. Okrem toho vyberie sadu zariadení, ktoré budú optimálne v konkrétnej situácii, vďaka čomu ušetríte až tretinu jeho nákladov na inžiniersku časť projektu, v závislosti od zložitosti technických prác.

Krok 6

Pri výpočte nezabúdajte, že náklady na typický alebo opakovane použiteľný projekt sú v priemere o päť percent nižšie ako náklady na individuálny projekt, zatiaľ čo exkluzívny projekt vás bude stáť približne o 10 percent viac.

Krok 7

Počítajte tiež s tým, že architekt má právo požiadať vás o dodatočnú platbu, ak: - musí pozvať na konzultáciu odborníkov z iných profesií (záhradných architektov, stavebných inžinierov, odhadcov); - požiadať o usporiadanie alebo perspektívny obrázok; - pracovisko architekta, ktoré sa nachádza viac ako tridsať kilometrov od areálu. V takom prípade budete musieť zaplatiť jeho náklady na dopravu.

Odporúča: