Ako Vypočítať Príjmy A Výdavky

Obsah:

Ako Vypočítať Príjmy A Výdavky
Ako Vypočítať Príjmy A Výdavky

Video: Ako Vypočítať Príjmy A Výdavky

Video: Ako Vypočítať Príjmy A Výdavky
Video: Dokumentovať príjem a výdavky / Finančný poriadok 2024, Apríl
Anonim

Koľko peňazí potrebuje človek na to, aby žil v hojnosti? Na túto otázku neexistuje odpoveď a pravdepodobne nikdy nebude existovať jedna odpoveď pre všetkých. Pretože každý sme iný - s vlastnými požiadavkami, záujmami a potrebami. Jediná vec, ktorá nás spája, je, že takmer vždy nemáme dostatok finančných prostriedkov na všetko, čo chceme. A tí, ktorí zarábajú 20 000, a tí, ktorí - 50 000. Ak chcete správne spravovať svoje ťažko zarobené položky, musíte byť schopní vypočítať rodinný rozpočet - príjmy a výdavky, a tiež o nich písomne sledovať.

Ako vypočítať príjmy a výdavky
Ako vypočítať príjmy a výdavky

Inštrukcie

Krok 1

Príjem je to, čo každý mesiac zvyšuje rozpočet vašej rodiny. Mzdy, štipendiá, sociálne dávky - ak toto všetko spočítate, získate sumu, ktorá odráža celkový príjem vašej rodiny. Ak sa pri plánovaní budúcich výdavkov spoliehate iba na svoju vlastnú silu, musíte zhrnúť svoje priame príjmy, ktoré sú k dispozícii iba.

Krok 2

Výdavky ktorejkoľvek rodiny alebo jednotlivca možno rozdeliť na povinné a voliteľné. Stĺpec „povinné“obsahuje výdavky na verejné služby, komunikáciu a dopravu, platby za dlhodobé vzdelávanie alebo pôžičky, stravu. To je všetko, čo sa nedá odložiť alebo je nežiaduce nechať nezaplatené, aby sa zabránilo ďalším dlhovým vreckám.

Krok 3

Po sčítaní týchto výdavkov odčítajte výsledné číslo od celkového príjmu. Suma zostávajúcich prostriedkov predstavuje sumu výdavkov na voliteľné účely. To už môže zahŕňať nákupy, predplatné fitnescentra a bazéna, renovácie v byte alebo výlet na dovolenku.

Odporúča: