Ako Požiadať O Príplatok

Obsah:

Ako Požiadať O Príplatok
Ako Požiadať O Príplatok

Video: Ako Požiadať O Príplatok

Video: Ako Požiadať O Príplatok
Video: KORONAVÍRUS: Kedy máte nárok na ošetrovné a ako oň požiadať? 2024, Marec
Anonim

Dodatočný príplatok k základnému platu je možné vystaviť v súvislosti s kombináciou dvoch pozícií alebo so zvýšením objemu vykonanej práce. Podľa pokynov pracovného práva musí byť každá ďalšia platba zdokumentovaná.

Ako požiadať o príplatok
Ako požiadať o príplatok

Je to nevyhnutné

  • - dodatková dohoda;
  • - objednať.

Inštrukcie

Krok 1

Interné predpisy vašej spoločnosti by mali obsahovať podrobné pokyny na zvýšenie taríf miezd spojených s kombináciou pozícií alebo zvýšenie objemu vykonaných prác. Príplatok je možné určiť ako pevnú sumu alebo ako percento zo mzdy alebo hodinovej mzdy v závislosti od formy odmeny vo vašej spoločnosti.

Krok 2

Ďalšie množstvo práce alebo kombináciu povolaní môžete prideliť iba po vzájomnej dohode s pracujúcim zamestnancom. Dohodu zabezpečte dokumentmi vo forme dodatočnej dohody k súčasnej pracovnej zmluve. Dvojstranný podpis dohody znamená, že zamestnanec súhlasí s vykonaním dodatočného množstva práce alebo kombináciou profesií za doplatok. Do vykonaného a podpísaného dokumentu uveďte výšku príplatku ako samostatnú položku.

Krok 3

Vydať objednávku na základe novovytvorenej dodatkovej zmluvy. Uveďte v ňom odkaz na predpisy, na vypracovanú dohodu, uveďte výšku doplatku, časový rámec na dokončenie dodatočného množstva práce alebo kombinácie povolaní.

Krok 4

Oboznámte zamestnanca s objednávkou oproti prijatiu. Podajte písomné oznámenie účtovníkovi o nahromadení ďalších platieb k základnému platu alebo sadzbe hodinovej mzdy. Na základe oznámenia bude zamestnancovi vyúčtovaná platba v súlade s novými mzdovými podmienkami.

Krok 5

Môžete poveriť ďalšou prácou alebo kombináciou profesií na 1 mesiac, počas ktorých musíte nájsť uchádzača o voľné pracovné miesta.

Krok 6

Z celej sumy svojich zárobkov odpočítajte dane. Nie je potrebné odpočítavať sociálne dávky, materiálnu pomoc a jednorazové platby. Pri časovom rozlíšení sociálnych dávok by sa mali zohľadniť všetky výšky zárobkov zamestnanca, ktoré zahŕňajú vydané doplatky.

Odporúča: