Ako Naplánovať Rozpočet Na Mesiac

Obsah:

Ako Naplánovať Rozpočet Na Mesiac
Ako Naplánovať Rozpočet Na Mesiac

Video: Ako Naplánovať Rozpočet Na Mesiac

Video: Ako Naplánovať Rozpočet Na Mesiac
Video: Держим обочину на М2 // Залили газом // Инспектор ДПС рассказывает как бороться с обочечниками 2024, Apríl
Anonim

Väčšina ľudí si jasne neplánuje svoj rozpočet na mesiac a neustále čelí skutočnosti, že nie je dostatok peňazí na dovolenku alebo na niečo potrebné. Možno je čas začať to robiť?

Plánovanie rozpočtu
Plánovanie rozpočtu

Postoj k rozpočtu

Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že plánovanie rozpočtu robia iba tí, ktorí majú vážne finančné obmedzenia. Nikto nechce byť ako taký človek známy v očiach ostatných. Toto je falošný stereotyp, ktorého sa musíte čo najskôr zbaviť. Tento prístup k vlastným peniazom vedie k tomu, že ich bude vždy nedostatok.

Priemerný človek utratí pätinu svojho príjmu za veci, ktoré nepotrebuje. Nebolo by lepšie ich opustiť a použiť tieto peniaze na nové krásne oblečenie alebo ich odložiť na dovolenku? Všetko je o stanovení priorít. Toto je prvý krok k finančnej slobode.

Nákladové účtovníctvo

Účtovanie výdavkov je nudná a rutinná práca, ale je potrebné ju urobiť. Nemali by ste ísť do extrémov a počítať, koľko zemiakov ste za mesiac zjedli, inak vás čoskoro omrzí vedenie evidencie a vrátite sa do starého života. Všetko je dobré s mierou. Stačí vytvoriť tabuľku v programe Excel, kde budete zaznamenávať svoje hlavné príjmy a výdavky. Musíte to robiť pravidelne.

Výplatný deň

Práve ste dostali výplatu. Čo urobíš ako prvé? Ak ste odhodlaní naplánovať si rozpočet, stojí za to si okamžite vyhradiť určitú sumu. Bude to váš osobný kapitál, ktorý vám pomôže nielen v prípade núdze, ale aj zvýši váš rozpočet na nasledujúci mesiac. Niektorí ľudia šetria peniaze na konci mesiaca, ale tento spôsob je príliš nespoľahlivý. Možno jednoducho nezostanú.

Zníženie veľkých výdavkov

Je logické venovať pozornosť vysokým nákladom a čo najviac ich znížiť. Iba tie významne ovplyvňujú rozpočet, zatiaľ čo na malých takmer nezáleží. Na odmietnutí jesť veľa ušetríte a z tohto dôvodu sa určite objavia žalúdočné problémy. Vďaka tomu utratíte viac peňazí za lekára.

50, 30 a 20

Najpredávanejšie plánovače rozpočtu odporúčajú minúť 50% vášho príjmu na základné veci: potraviny, doprava, verejné služby a ďalšie. 30% by malo smerovať na uspokojenie ich želaní, nákup módneho oblečenia, šperkov, elektroniky. Musíte si dať 20% z platu do vlastných úspor. Táto jednoduchá technika vám umožňuje žiť svoj život, ako chcete, bez vynaloženia veľkého úsilia.

Dnes existuje veľa spôsobov, ako si naplánovať rozpočet. Musíte nájsť ten, ktorý je pre vás to pravé. Nevyžadujte od seba okamžité výsledky a nechajte sa niekedy frustrovať. Nie je na tom nič zvláštne, človek si skôr ťažko osvojí dobré návyky. Ak chcete byť efektívnejší, požiadajte o pomoc svoju rodinu.

Odporúča: