Ako Fakturovať V Eurách

Obsah:

Ako Fakturovať V Eurách
Ako Fakturovať V Eurách

Video: Ako Fakturovať V Eurách

Video: Ako Fakturovať V Eurách
Video: Обзор на Высшую школу экономики в Праге: история, популярные факультеты, поступление 2024, Smieť
Anonim

Faktúra je druh dokumentu, podľa ktorého kupujúci prijíma DPH na vrátenie alebo odpočítanie z rozpočtu za tovar, služby a práce poskytnuté predávajúcim. Je veľmi dôležité vedieť, ako správne vyplniť faktúru, pretože inak to nebude platný doklad.

Ako fakturovať v eurách
Ako fakturovať v eurách

Inštrukcie

Krok 1

Daňový zákon Ruskej federácie donedávna neumožňoval vystavovať faktúry v cudzej mene vrátane eur. Ministerstvo financií však dnes umožňuje vystavenie faktúr v eurách, ak spoločnosť spolupracuje so zahraničnými partnermi, a teda v cudzej mene. Všetko ostatné zostáva nezmenené a prebieha podobne ako v prípade rubľových účtov.

Pamätajte teda, že faktúry zostavujú iba daňovníci. Ak vaša firma neplatí DPH, nemusíte vystavovať faktúry, ale ak je DPH nulová, napíšte do príslušného políčka faktúru s nulovou sadzbou.

Krok 2

Vyplňte dvojmo faktúru a vystavte ju kupujúcemu do piatich dní, s výnimkou dňa odoslania tovaru (poskytnutie služieb, vykonanie práce). Ak je vašim klientom zahraničná spoločnosť, čo je pravdepodobné pri obchodovaní s devízami, predložte ďalšie dve kópie faktúry v angličtine.

Krok 3

Registrujte faktúry v chronologickom poradí od začiatku roka. Výpis môžete vykonať buď ručne, alebo pomocou počítača - obe možnosti sú povolené.

Krok 4

Sumu na faktúre uveďte v eurách, nie však v bežných jednotkách - v dokumentoch tohto typu to nie je povolené. Hlavnou vecou je zabezpečiť, aby zmluva medzi dodávateľom a kupujúcim nevyhnutne odrážala konverzný kurz cudzej meny na ruble s uvedením dátumu, ktorý bude základom kurzu. Daňoví úradníci však v každom prípade odporúčajú uviesť na samotnej faktúre ekvivalent sumy v eurách v rubľoch v čase jej vyhotovenia. Preto je lepšie zahrnúť obe možnosti do faktúry, aby ste splnili všetky náležitosti vyplňovania faktúr.

Odporúča: